Choď na obsah Choď na menu
 


VITAJTE!

27. 1. 2017

Vitajte na mojej novej webstránke :)

 

V tomto príspevku by som chcela povedať (alebo skôr napísať) pár slov na úvod. Prečo som sa rozhodla práve pre túto tému webstránky? Aké príspevky tu nájdete? Na čo je to vlastne dobré? Tak tu sú odpovede :)

 

PREČO SOM SA ROZHODLA PRÁVE PRE TÚTO TÉMU WEBSTRÁNKY?

Chodím na osemročné gymnázium. Kto chodil alebo chodí tiež, vie, aké to dokážu byť stresy, ako nič poriadne nestíhate, ako toho na vás naložia viac ako dokážete zvládnuť. Ale to asi poznáme všetci, netýka sa to len školy. Raz, keď som toho už mala viac ako dosť, som hľadala spôsob, ako aspoň na malú chvíľku vypnúť, pretože inak by som sa už asi zbláznila. Rozhodla som sa, že si zacvičím yogu. Na internete som si našla video jednej učiteľky yogy. Pomocou toho som asi hodinu cvičila. Možno to znie neuveriteľne, ale po pár minútach som bola úplne uvoľnená, netrápila ma žiadna písomka v škole, žiadne skúšanie, žiadna kopa kníh, ktorá na mňa na stole čakala... Jednoducho som vypla. Sústredila som sa iba na správne dýchanie a na to, aby som čo najlepšie odcvičila cviky, ktoré precvičovali vo videu. Keď som docvičila, cítila som sa plná energie, šťastná a svieža. Myslela som pozitívnejšie. Zrazu som si nehovorila, že nemám šancu zvládnuť to všetko, ale že to všetko postupne v kľude zvládnem. A naozaj som zvládla. Postupne som yogu začala cvičiť pravidelnejšie. Počarovala mi. A pomohla. Teraz cvičím pravidelne. Keď cez týždeň nestíham cvičiť celú hodinu, zacvičím si len pár cvikov, ponaťahujem sa alebo si dám aspoň pár Pozdravov slnku. Kto nepozná čaro yogy a potrebuje pomoc, pretože je toho naňho priveľa, táto stránka je pre vás. Ak vás neoslovil ani môj príbeh, čítajte ďalej, ďalšie príspevky. Pevne verím, že vás presvedčia, aby ste to skúsili. A potom už uvidíte sami :)

Čo povedať k meditácii... Na mňa má podobné účinky ako yoga. Akurát, že pri meditácii sedíte v kľude a dýchate, nehýbete sa. Občas, keď nemáte čas na cvičenie alebo ste niekde, kde na to nie je priestor, krátka meditácia je úžasná náhrada. Vyskúšajte sami a uvidíte!

Yoga aj meditácia sú teraz súčasťou môjho života, postupne vám o tom poviem viac v ďalších príspevkoch. Chcela by som sa s vami podeliť o svoje zážitky a naopak, bola by som veľmi rada, keby ste sa podelili aj vy so mnou a s ostatnými o vaše zážitky, aby sme sa mohli inšpirovať jeden od druhého a prípadne si navzájom pomôcť. 

 

AKÉ PRÍSPEVKY TU NÁJDETE?

Tak určite ste už uhádli, že tu budú príspevky o yoge a meditácii. Moje skúsenosti, rady, postrehy... Ďalej budem písať príspevky o zdravej výžive, zdravom životnom štýle a podobne. Bude to taký mix rôznych tém. 

 

NA ČO JE TO VLASTNE DOBRÉ?

To je dobrá otázka. Pre niekoho na nič, pre niekoho to bude možno inšpirácia k nejakej zmene, pre niekoho povzbudenie. Neviem, každý človek je výnimočný, každý človek vníma veci inak, takže je to na každom z vás, čo si z tejto stránky a z mojich príspevkov odnesiete. 

O zdravej výžive, strave a zdravom životnom štýle budem písať z pohľadu chorého človeka, ktorý sa snaží pomôcť si sám ako vie. Už 3 roky ma trápia dosť veľké zdravotné problémy, neustále som chorá a doktori mi v poslednej dobe už nedokážu veľmi pomôcť. Preto sa snažím pomôcť si sama. Ak máte podobné problémy, dúfam, že vám moje príspevky pomôžu aspoň trochu, a bola by som rada, keby ste zase svoje skúsenosti a rady zdieľali so mnou a ostatnými :)

 

Taak, vznikol z toho dlhší príspevok ako som pôvodne chcela :D 

Dúfam, že vás aspoň trochu oslovil a že sa na moju stránku opäť vrátite, aby ste si prečítali nové články.

Ak máte nejaké otázky, nápady na nejaké témy a podobne, budem veľmi rada, ak mi ich napíšete buď sem k príspevku do komentárov, alebo na mail, ktorý nájdete na stránke. 

 

Ešte raz ďakujem za prečítanie, prípadné komentáre a prajem vám pekný deň :)

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.